Skip to main content

Category: Historia

2012

Efter 41 år i Stockholm med omnejd har vi nu tagit det stora steget. Ett sökande som pågått i 2 år har äntligen gett resultat. Vi har landat i Kungsör, där vi hittat en fastighet i det närmaste perfekt för våra ändamål, belägen i en lugn och trevlig miljö. Fastigheten heter Runna Kvarn och denna kvarn etablerades redan på 1550-talet av Gustav Vasa och kvarnverksamheten las ner på 1940-talet.

1997

Vi kommer över en större lokal, Rusthållarvägen 30, bara ett par hundra meter från den gamla adressen, här får hela verksamheten plats och det finns plats för tillväxt. Det här är en adress som våra kunder lärt känna under 15 år.

1990

Vi landar i Bagarmossen, Fogdevägen 78. Lokalen var relativt liten, så en del av lagret placerades på annat håll. De här åren upphörde den engelska EPCO-fabriken. Kunderna hittade till vår nya adress och det här blev en tillväxtperiod så att vi efter hand växte ur de redan tidigare trånga kläderna.

1984

Vår nya adress blir Hornsgatan 156, hörnet Lignagatan. Här stannade vi resten av 80 – talet, och kom igång med bl.a. kullager och handverktyg, samtidigt som importen av industrihydraulik minskade p.g.a. ofördelaktigt valutaläge. Så småningom märkte vi att parkeringen blev ett allt större problem för våra i huvudsak bilburna kunder. Samtidigt höjdes lokalhyran kraftigt, så vi började se oss om efter en ny placering i södra förorterna.

1981

Vi flyttar till nya lokaler i huset, Hornsbruksgatan 21, med ingång från gatan. Här huserade vi några år, tills vi erbjöds ytterligare andra lokaler, på grund av att fastigheten skulle renoveras.

1976

Vi börjar försiktigt med maskintätningar, d.v.s. o-ringar, radial – och hydraultätningar. Detta var början till vad vi idag kallar ”maskindelar”. De närmaste 10 åren byggdes grunden till dagens sortiment upp med fästdetaljer, låsringar, kullager och diverse sidoprodukter. Ett tag på 70-talet sålde vi också luftverktyg, en verksamhet som upphörde efter några år.

1971

JACKING AB bildas den 1 oktober 1971. Vi flyttar in i gamla Stockholms Skofabriks fastigheter vid Hornsbruksgatan 19, 1tr, över gården. I början var verksamheten helt inriktad på import och försäljning av hydrauliska domkrafter från England, därav vårt namn ( Jack = domkraft på engelska ). Varumärkena var EPCO ( garagedomkrafter ) och TANGYE ( industridomkrafter ). Snart insåg vi att det kanske inte var så lyckat att stå på ett enda ben, d.v.s. hydraulik från England.