ny_logga kopia.gif (6979 bytes)


 

HOME   FÖRETAGET    PRODUKTER   KATALOG   HÄR FINNS VI   KONTAKT

 

JACKING AB
 
genom åren.
1971:

JACKING AB bildas den 1 oktober 1971. Vi flyttar in i gamla Stockholms Skofabriks fastigheter vid Hornsbruksgatan 19, 1tr, över gården. I början var verksamheten helt inriktad på import och försäljning av hydrauliska domkrafter från England, därav vårt namn ( Jack = domkraft på engelska ). Varumärkena var EPCO ( garagedomkrafter ) och TANGYE ( industridomkrafter ). Snart insåg vi att det  kanske inte var så lyckat att stå på ett enda ben, d.v.s. hydraulik från England.1976:


Vi börjar försiktigt med maskintätningar, d.v.s. o-ringar, radial - och hydraultätningar. Detta var början till vad vi idag kallar "maskindelar". De närmaste 10 åren byggdes grunden till dagens sortiment upp med fästdetaljer, låsringar, kullager och diverse sidoprodukter. Ett tag på 70-talet sålde vi också luftverktyg, en verksamhet som  upphörde efter några år.1981:


Vi flyttar till nya lokaler i huset, Hornsbruksgatan 21, med ingång från gatan. Här huserade vi några år, tills vi  erbjöds ytterligare andra lokaler, på grund av att fastigheten skulle renoveras.


 

1984:

Vår nya adress blir Hornsgatan 156, hörnet Lignagatan. Här stannade vi resten av 80 - talet, och kom igång  med bl.a. kullager och handverktyg, samtidigt  som importen av industrihydraulik minskade p.g.a. ofördelaktigt valutaläge. Så småningom märkte vi  att parkeringen blev ett allt större problem för våra i huvudsak bilburna kunder. Samtidigt höjdes lokalhyran kraftigt, så vi började se oss om efter en ny placering i södra förorterna.
                


        
1990:


Vi landar i Bagarmossen, Fogdevägen 78. Lokalen var relativt liten, så en del av lagret placerades på annat håll. De här åren upphörde den engelska EPCO-fabriken. Kunderna hittade till vår nya adress och det här blev en tillväxtperiod så att vi efter hand växte ur de redan tidigare trånga kläderna.1997:

Vi kommer över en större lokal, Rusthållarvägen 30, bara ett par hundra meter från den gamla adressen, här får hela verksamheten plats och det finns plats för tillväxt. Det här är en adress som våra kunder lärt känna under 15 år
.


2012:


Efter 41 år i Stockholm med omnejd har vi nu tagit det stora steget. Ett sökande som pågått i 2 år har äntligen gett resultat. Vi har landat i Kungsör, där vi hittat en fastighet i det närmaste perfekt för våra ändamål, belägen i en lugn och trevlig miljö. Fastigheten heter Runna Kvarn och denna kvarn etablerades redan på 1550-talet av Gustav Vasa och kvarnverksamheten las ner på 1940-talet.

Vi har diskuterat för- respektive nackdelar med en flytt och fördelarna kom att överväga. Naturligtvis kommer vi att förlora vissa kunder men det stora flertalet har faktiskt reagerat positivt till vårt beslut att flytta till Kungsör.

Detta var vår historia i ett nötskal. Många av våra gamla kunder känner säkert igen sig i de här olika vändningarna, och vi hoppas få behålla kontakten även framåt i tiden.
Om ni vill se bilder från våra olika tidsperioder, så har vi samlat dom på en egen sida.
Väkomna in och ta en titt.Bilder

     

TOP

 


Telefon:
+46 (0)227 133 22
Fax:
+46 (0)227 133 99
Adress: Kungsringen 16
SE-736 35  KUNGSÖR
Allmän information: info@jacking.se

Säljare: Peter Hällström: peter@jacking.se
   Säljare: Tine Andersson: tine@jacking.se


Skicka gärna mail till tine@jacking.se med kommentarer om våran hemsida.

Copyright ©2001 JACKING AB.